Workshop portfoliom

Workshop portfoliom

2 NAPOS WORKSHOPOK:

VÁLLALATI WORKSHOPJAIM, COACHING TÁMOGATÁSSAL:

- PÉNZÜGYEKRŐL NEM PÉNZÜGYESEKNEK TRÉNING

A pénzügyi alapfogalmak ismerete és értelmezése alapvető kompetenciává vált. Mit jelent a fedezet, milyen elemei vannak az önköltség-számításnak, mire figyeljünk a költséghelyi büdzsé felépítésekor?

- EMBERKÖZPONTÚ LEAN MENEDZSMENT BEVEZETÉSE ÉS TÁMOGATÁSA

A lean nemcsak költség-racionalizálási módszer, hanem egy emberközpontú filozófia, amely megnyitja a lehetőséget a problémák gyökér-okainak és a kreatív folyamatfejlesztési megoldások feltárásának.

- ÉRTÉKALAPÚ VEZETÉS, SZEMÉLYES ÉS SZERVEZETI ÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA

Miképp lehet a szervezetek által deklarált értékeket összhangba hozni a személyes értékrendünkkel, hogy a mindennapokban is szívvel-lélekkel képviselni tudjuk azokat, és tudatosan felismerjük a "gap"-eket?

- BEVONZANI, MOTIVÁLNI, MEGTARTANI – X,Y,Z GENERÁCIÓK A VEZETÉSBEN

Mitől válik vonzóvá egy munkahely a különbözően szocializálódott, eltérő generációk számára? Ismertető előadás és interaktív workshop az interkulturális együttműködés feljesztésére.

- STRESSZKEZELÉS ÉS REZILIENCIA A VÁLTOZÁSOK VIHARÁBAN

A kialakult és megszokott üzleti modellek folyamatos megkérdőjelezése a termékfejlesztési ciklus felgyorsulásával folyamatos nyomás alá került. Hogyan válik kezelhetővé a változásokkal járó stressz?

- BIZALOM ÉS KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

Hogyan válik a szervezeti bizalom növelése a konstruktív, nyílt viták, és ezáltal az elkötelezettség és a következetesség kultúrájának megteremtésével az eredményesség eszközévé?

- ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS NEHÉZ HELYZETEKBEN

Hogyan lehet határozottan képviselni a véleményünket és kiállni önmagunkért, anélkül, hogy másokat megbántanánk? Az értő figyelem, és hogyan járul hozzá a ki nem mondott gondolatok megértéséhez?

(ÓRADÍJ: 25.000 Ft, NAPIDÍJ: 200.000 Ft)

2016. 05. 26.

Selye János: Életünk és a stressz

Ez a szintén időtálló, mai napig felülírhatatlan könyv 1956-ban jelent meg Selye János, a magyar származású montreali kutató biológus tollából. A stressznek ma már tekintélyes, könyvtárakat megtöltő szakirodalma van. Selye megállapításai ennek ellenére még mindig helytállóak, a mai elméletek és stressz-irányzatok megalapozói mind az ő alapjaira építkeznek. Egy lebilincselő, közérthető, élvezetes könyvet írt az akkor még gyerekcipőben járó, de áttörést jelentő kutatásairól, azoknak ajánlva könyvét, akik „nem félnek érezni az egész élet stresszét és nem képzelik, hogy ez sikerülhet a szellem erőfeszítése nélkül”.

A pozitív stressz-irányzat megalapítójaként kifejti, hogy ugyanaz a stressz, amely az egyik embert megbetegíti, vérpezsdítő lehet a másiknak, aki „sikerrel tud idomulni a planéta örökké változó életfeltételeihez”. Gyönyörűen ékesszólóan akként foglalja össze a lényeget, hogy „aki az alkalmazkodás mesterségét nem sajátítja el kellően, az betegséggel és boldogtalansággal rója le a büntetéspénzt”.
A tudományos áttörést, a nagyszerű felismerést az jelentette, hogy a stressz tünetcsoportját az úgynevezett generális adaptációs szindróma biológiai-orvostudományi leírásában foglalta össze, miután azt a talányt vizsgálta, hogy lehet az, hogy különböző, specifikus ártalmakra (stresszorokra) az élő szervezet mindig teljesen ugyanúgy, egységes módon reagál.
A stresszt nem kerülendő ártalomként látja, hangsúlyozva, hogy az maga az „élet sava-borsa”. Tanácsa, hogy legyünk tisztában a stressztűrő képességünk felső határával, és adaptációs energiáinkat arra fordítsuk, ami fontos.
„Harcolj mindig, ha a cél nemes, De ne állj ellen, ha nem érdemes” – ismételgeti verses jó-tanácsát, hangsúlyozva, hogy mindnyájunknak a magunk életét kell kézbe vennie. (Vagyis például ne mást akarjunk megváltoztatni, hanem inkább magunkat, ha szükséges.)
Biológusként folytatta kutatómunkáját, de megállapításai 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése