Workshop portfoliom

Workshop portfoliom

2 NAPOS WORKSHOPOK:

VÁLLALATI WORKSHOPJAIM, COACHING TÁMOGATÁSSAL:

- PÉNZÜGYEKRŐL NEM PÉNZÜGYESEKNEK TRÉNING

A pénzügyi alapfogalmak ismerete és értelmezése alapvető kompetenciává vált. Mit jelent a fedezet, milyen elemei vannak az önköltség-számításnak, mire figyeljünk a költséghelyi büdzsé felépítésekor?

- EMBERKÖZPONTÚ LEAN MENEDZSMENT BEVEZETÉSE ÉS TÁMOGATÁSA

A lean nemcsak költség-racionalizálási módszer, hanem egy emberközpontú filozófia, amely megnyitja a lehetőséget a problémák gyökér-okainak és a kreatív folyamatfejlesztési megoldások feltárásának.

- ÉRTÉKALAPÚ VEZETÉS, SZEMÉLYES ÉS SZERVEZETI ÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA

Miképp lehet a szervezetek által deklarált értékeket összhangba hozni a személyes értékrendünkkel, hogy a mindennapokban is szívvel-lélekkel képviselni tudjuk azokat, és tudatosan felismerjük a "gap"-eket?

- BEVONZANI, MOTIVÁLNI, MEGTARTANI – X,Y,Z GENERÁCIÓK A VEZETÉSBEN

Mitől válik vonzóvá egy munkahely a különbözően szocializálódott, eltérő generációk számára? Ismertető előadás és interaktív workshop az interkulturális együttműködés feljesztésére.

- STRESSZKEZELÉS ÉS REZILIENCIA A VÁLTOZÁSOK VIHARÁBAN

A kialakult és megszokott üzleti modellek folyamatos megkérdőjelezése a termékfejlesztési ciklus felgyorsulásával folyamatos nyomás alá került. Hogyan válik kezelhetővé a változásokkal járó stressz?

- BIZALOM ÉS KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

Hogyan válik a szervezeti bizalom növelése a konstruktív, nyílt viták, és ezáltal az elkötelezettség és a következetesség kultúrájának megteremtésével az eredményesség eszközévé?

- ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS NEHÉZ HELYZETEKBEN

Hogyan lehet határozottan képviselni a véleményünket és kiállni önmagunkért, anélkül, hogy másokat megbántanánk? Az értő figyelem, és hogyan járul hozzá a ki nem mondott gondolatok megértéséhez?

(ÓRADÍJ: 25.000 Ft, NAPIDÍJ: 200.000 Ft)

2016. 05. 26.

Csíkszentmihályi Mihály: Flow

A tökéletes élmény, a belülről fakadó életöröm pszichológiájáról írott tanulmány 1991-ben jelent meg az Amerikában élő magyar származású író tollából.

1997-ben került a magyar könyvesboltokba, és máig a legsikeresebb kiadványok egyike.
Csíkszentmihályi méltó folytatója annak a pozitív pszichológiai irányzatnak, amelynek alapjait Hans Selye fektette le az ötvenes években. Mi a titka a könyv páratlan sikerének? Azzal az ősi dilemmával foglalkozik, hogy lehet-e a munka élvezetes, lehetséges-e az, hogy az ember élvezze amit kötelességből csinál, és nem utolsósorban azt kutatja, függ-e ez az öröm a külső, például anyagi körülményeinktől.
Az emberiséget Arisztotelész óta foglalkoztatja a boldog élet titka, és hiába a technikai fejlődés és az egyre szélesebb körű társadalmi jólét, ez a kérdés sokáig megválaszolatlan maradt. Csíkszentmihályi negyed-százados kutatásainak és tanulmányainak eredménye az a megállapítás, hogy az életöröm, vagyis a boldogság forrása nem odakint van, hanem bennünk, idebenn.
A flow képességére fogékony, az összpontosított szellemi erő birtokában lévő emberek rendkívüli körülmények között is képesek teljesek maradni. 
Csodálatos példája a mentális túlélésnek például az ENSZ polgári alkalmazott, Papp István esete, aki januárban szabadult ki Szudáni fogságából. Az ő titka is a tudata fölötti hatalma lehet, amely lehetővé tette, hogy ingerszegény, megalázó helyzetben, "kikötött kutyaként" tartva is megőrizhette belső tartását és szellemi épségét.
Hajlamosak vagyunk boldogtalanságunkat, életünk ürességét a külső körülményeknek, a világ barátságtalanságának tulajdonítani és tehetetlenül szenvedni a sorsunk miatt? Pedig a világ nemcsak századunkban barátságtalan!
Mit tehetünk azért, hogy gyermekeink a flow élményére készen, belső tartással álljanak az élet kihívásai elé? Csíkszentmihályi öt feltételt sorol fel ahhoz, hogy gyermekünk egész életében boldog és elégedett legyen – és ezeknek szinte semmi közük a gazdagsághoz.
Ha világos elvárások közepette, odafigyelésünk fényében sütkérezve, biztonságos, elfogadó légkörben neveljük, és meghagyjuk számára a választási lehetőségeket, lehetőséget nyújtva saját útjának felfedezésére, akkor ideális körülményeket teremtettünk ahhoz, hogy boldog felnőtté váljon.
Nagy kár szerintem, hogy a „flow” mint fogalom máig sem találta meg a helyét a köznyelvi használatban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése