Workshop portfoliom

Workshop portfoliom

2 NAPOS WORKSHOPOK:

VÁLLALATI WORKSHOPJAIM, COACHING TÁMOGATÁSSAL:

- PÉNZÜGYEKRŐL NEM PÉNZÜGYESEKNEK TRÉNING

A pénzügyi alapfogalmak ismerete és értelmezése alapvető kompetenciává vált. Mit jelent a fedezet, milyen elemei vannak az önköltség-számításnak, mire figyeljünk a költséghelyi büdzsé felépítésekor?

- EMBERKÖZPONTÚ LEAN MENEDZSMENT BEVEZETÉSE ÉS TÁMOGATÁSA

A lean nemcsak költség-racionalizálási módszer, hanem egy emberközpontú filozófia, amely megnyitja a lehetőséget a problémák gyökér-okainak és a kreatív folyamatfejlesztési megoldások feltárásának.

- ÉRTÉKALAPÚ VEZETÉS, SZEMÉLYES ÉS SZERVEZETI ÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA

Miképp lehet a szervezetek által deklarált értékeket összhangba hozni a személyes értékrendünkkel, hogy a mindennapokban is szívvel-lélekkel képviselni tudjuk azokat, és tudatosan felismerjük a "gap"-eket?

- BEVONZANI, MOTIVÁLNI, MEGTARTANI – X,Y,Z GENERÁCIÓK A VEZETÉSBEN

Mitől válik vonzóvá egy munkahely a különbözően szocializálódott, eltérő generációk számára? Ismertető előadás és interaktív workshop az interkulturális együttműködés feljesztésére.

- STRESSZKEZELÉS ÉS REZILIENCIA A VÁLTOZÁSOK VIHARÁBAN

A kialakult és megszokott üzleti modellek folyamatos megkérdőjelezése a termékfejlesztési ciklus felgyorsulásával folyamatos nyomás alá került. Hogyan válik kezelhetővé a változásokkal járó stressz?

- BIZALOM ÉS KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

Hogyan válik a szervezeti bizalom növelése a konstruktív, nyílt viták, és ezáltal az elkötelezettség és a következetesség kultúrájának megteremtésével az eredményesség eszközévé?

- ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS NEHÉZ HELYZETEKBEN

Hogyan lehet határozottan képviselni a véleményünket és kiállni önmagunkért, anélkül, hogy másokat megbántanánk? Az értő figyelem, és hogyan járul hozzá a ki nem mondott gondolatok megértéséhez?

(ÓRADÍJ: 25.000 Ft, NAPIDÍJ: 200.000 Ft)

2016. 05. 26.

Lövey Imre és Mahonar Nadkarni: Az örömteli szervezet

Ez a 2007-ben megjelent könyv azt tárgyalja, hogyan működnek az örömteli, egészséges cégek. Nem véletlenül, az egészséges illetve beteg emberi szervezet analógiájával utal arra, hogy a szervezeteknél, vállalatoknál a betegségek milyen hasonló elváltozásokat okozhatnak. Amikor az örömteli szervezetről ír, egészséges szervezetről beszél, és a lehetséges betegség-tünetek felsorolása mellett a gyógymódokra vonatkozóan is használható javaslatokat tesz.

Külön fejezetben részletezi például a szervezeti paranoia (bizalomhiány és félelem) tüneteit és következményeit, kifejti a munkamániás szervezet lényegét, ahol a túlmunka hősiességnek minősül, példaként említi a szervezeti rövidlátást, ami az azonnali eredmények érdekében akkor következhet be, ha a gyors változások közepette megszűnik a hosszútávra tervezés és gondolkodás.
A könyv folyamatosan azt keresi, hogyan járulhat hozzá a munkahely az alkotó öröm élményéhez (tulajdonképpen kimondatlanul is a szervezeti flow-hoz), és melyek azok a tipikus csapdák, amelyek megakadályozhatják ezt. Fő üzenete, hogy ha az emberek nagy célok részeseinek érzik magukat, akkor odaadóan koncentrálják tudásukat és képességeiket és önfeledten belemerülnek a tevékenységeikbe és élvezik az önmegvalósítás élményét.

A vezetés feladata ugyanis nem csupán a prioritások kijelölése és az eredmények produkálása. Egészséges környezetben az alkalmazkodó, a kihívásokat jól viselő, a feladataikat körültekintően ellátó munkatársak maximálisan hozzájárulnak a szervezet sikeres, eredményes működéséhez, anélkül, hogy személyes egészségük, magánéletük emiatt kárt szenvedne.
Ennek megvalósításához ad értékes és részletes útmutatást ez a könyv.
A munka legyen az öröm forrása; mert a munkával járó öröm átélése hatékonyságot eredményez, a szabadság és az önmegvalósítás érzését nyújtja; a teljes szívvel és lélekkel végzett munka pedig meglátszik annak eredményén is.


x

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése