Workshop portfoliom

Workshop portfoliom

2 NAPOS WORKSHOPOK:

VÁLLALATI WORKSHOPJAIM, COACHING TÁMOGATÁSSAL:

- PÉNZÜGYEKRŐL NEM PÉNZÜGYESEKNEK TRÉNING

A pénzügyi alapfogalmak ismerete és értelmezése alapvető kompetenciává vált. Mit jelent a fedezet, milyen elemei vannak az önköltség-számításnak, mire figyeljünk a költséghelyi büdzsé felépítésekor?

- EMBERKÖZPONTÚ LEAN MENEDZSMENT BEVEZETÉSE ÉS TÁMOGATÁSA

A lean nemcsak költség-racionalizálási módszer, hanem egy emberközpontú filozófia, amely megnyitja a lehetőséget a problémák gyökér-okainak és a kreatív folyamatfejlesztési megoldások feltárásának.

- ÉRTÉKALAPÚ VEZETÉS, SZEMÉLYES ÉS SZERVEZETI ÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA

Miképp lehet a szervezetek által deklarált értékeket összhangba hozni a személyes értékrendünkkel, hogy a mindennapokban is szívvel-lélekkel képviselni tudjuk azokat, és tudatosan felismerjük a "gap"-eket?

- BEVONZANI, MOTIVÁLNI, MEGTARTANI – X,Y,Z GENERÁCIÓK A VEZETÉSBEN

Mitől válik vonzóvá egy munkahely a különbözően szocializálódott, eltérő generációk számára? Ismertető előadás és interaktív workshop az interkulturális együttműködés feljesztésére.

- STRESSZKEZELÉS ÉS REZILIENCIA A VÁLTOZÁSOK VIHARÁBAN

A kialakult és megszokott üzleti modellek folyamatos megkérdőjelezése a termékfejlesztési ciklus felgyorsulásával folyamatos nyomás alá került. Hogyan válik kezelhetővé a változásokkal járó stressz?

- BIZALOM ÉS KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

Hogyan válik a szervezeti bizalom növelése a konstruktív, nyílt viták, és ezáltal az elkötelezettség és a következetesség kultúrájának megteremtésével az eredményesség eszközévé?

- ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS NEHÉZ HELYZETEKBEN

Hogyan lehet határozottan képviselni a véleményünket és kiállni önmagunkért, anélkül, hogy másokat megbántanánk? Az értő figyelem, és hogyan járul hozzá a ki nem mondott gondolatok megértéséhez?

(ÓRADÍJ: 25.000 Ft, NAPIDÍJ: 200.000 Ft)

2016. 05. 26.

Dale Carnegie: Sikerkalauz

A Sikerkalauz még ma is az eladási toplistákon található, rendkívül időtálló, örök érvényű könyv. Talán nem is gondolnánk róla, hogy az előző kiadványnál is korábbi gyökerekre nyúlik vissza: első kiadása még 1936-ban jelent meg!

Sikerről beszélve egyáltalán nem csak az üzleti életben elérhető sikerekre fókuszál: a sikert holisztikusan értelmezi, az egész élet munkájának tekinti.
Titka a rendkívül mély és pozitív tartalomban, valamint a szinte bulvárosan provokatívan megfogalmazott mondanivalójában található. Olyan apró példákat, trükköket ajánl az emberi kapcsolatok gazdagabbá tételére, mint pl. a házastársak közös ágyban-reggelizése, a „csodatévő levelek” hatása, amelyek egyetlen titka az, hogy szívességet kérnek a címzettől ezzel hangsúlyozva a másik fontosságát, vagy a mosoly, a dicséret ereje; a másokon való segítés visszaható eredménye, amely életeket változtat meg; vagy például a közös álláspontok hangsúlyozása a viták feloldásában.
Beszél a belátás, a bocsánatkérés, a tévedések elismerése és bevallása, a mosoly, a figyelmes hallgatás, az önzetlenség erejéről.
Fontos amit a dicséretről, elismerésről ír, a hízelgéssel szemben. Mert mi a hízelgés? Üres, olcsó, sokszor alaptalan de sosem céltalan, önző bók, amely nem szívből jön és csak arra irányul, amit hallani szeretnénk. Manipulál, mert viszonzást vagy ellentételezést kíván. A dicséret ezzel szemben egyenes, szívből jövő, önzetlen, nem alap nélküli elismerés, becsületes, őszinte méltánylás, amelyet mindig szívesen (bár sokszor túl szemérmesen) fogadunk.
Igen, sokszor idegenkedve fogadjuk, amikor „szembe dicsérnek” bennünket. Pedig meg kell tudni különböztetni az elismerést az üres hízelgéstől, és meg kell tanulnunk egy egyszerű köszönöm-mel fogadni.
A könyv számtalan bölcs tanácsa közül nem utolsósorban érdemes megjegyezni, hogy minden ember számára az anyanyelv legédesebb és legfontosabb szava: a saját neve.
Dale Carnegie fő üzenete egyetlen pontban összesűrítve az emberi méltóság tisztelete, ez az üzenet pedig nem évül el soha.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése