Workshop portfoliom

Workshop portfoliom

2 NAPOS WORKSHOPOK:

VÁLLALATI WORKSHOPJAIM, COACHING TÁMOGATÁSSAL:

- PÉNZÜGYEKRŐL NEM PÉNZÜGYESEKNEK TRÉNING

A pénzügyi alapfogalmak ismerete és értelmezése alapvető kompetenciává vált. Mit jelent a fedezet, milyen elemei vannak az önköltség-számításnak, mire figyeljünk a költséghelyi büdzsé felépítésekor?

- EMBERKÖZPONTÚ LEAN MENEDZSMENT BEVEZETÉSE ÉS TÁMOGATÁSA

A lean nemcsak költség-racionalizálási módszer, hanem egy emberközpontú filozófia, amely megnyitja a lehetőséget a problémák gyökér-okainak és a kreatív folyamatfejlesztési megoldások feltárásának.

- ÉRTÉKALAPÚ VEZETÉS, SZEMÉLYES ÉS SZERVEZETI ÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA

Miképp lehet a szervezetek által deklarált értékeket összhangba hozni a személyes értékrendünkkel, hogy a mindennapokban is szívvel-lélekkel képviselni tudjuk azokat, és tudatosan felismerjük a "gap"-eket?

- BEVONZANI, MOTIVÁLNI, MEGTARTANI – X,Y,Z GENERÁCIÓK A VEZETÉSBEN

Mitől válik vonzóvá egy munkahely a különbözően szocializálódott, eltérő generációk számára? Ismertető előadás és interaktív workshop az interkulturális együttműködés feljesztésére.

- STRESSZKEZELÉS ÉS REZILIENCIA A VÁLTOZÁSOK VIHARÁBAN

A kialakult és megszokott üzleti modellek folyamatos megkérdőjelezése a termékfejlesztési ciklus felgyorsulásával folyamatos nyomás alá került. Hogyan válik kezelhetővé a változásokkal járó stressz?

- BIZALOM ÉS KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

Hogyan válik a szervezeti bizalom növelése a konstruktív, nyílt viták, és ezáltal az elkötelezettség és a következetesség kultúrájának megteremtésével az eredményesség eszközévé?

- ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS NEHÉZ HELYZETEKBEN

Hogyan lehet határozottan képviselni a véleményünket és kiállni önmagunkért, anélkül, hogy másokat megbántanánk? Az értő figyelem, és hogyan járul hozzá a ki nem mondott gondolatok megértéséhez?

(ÓRADÍJ: 25.000 Ft, NAPIDÍJ: 200.000 Ft)

2016. 05. 26.

David Noonan: Ezópusi mesék üzleti tanulságokkal

Ezópus az i.e. VI. században élt, rabszolgasorban. Púpos is volt és beszédhibás is, de kivételes intelligenciája, szellemessége és tapintatossága folytán hamar elnyerte a szabadságot.
Ettől kezdve kedvére járta a világot, egyre tovább gyarapítva, másokkal (többek között a korszak jeles tudósaival is) megosztva bölcsességét. Krőzus, az akkori uralkodó követeként gyakran kellett bonyolult diplomáciai küldetésben eljárnia, ekkor a feszültség oldására is gyakran használta fel tanulságos meséit, melyek akkoriban szájról szájra terjedtek, még halála után is több száz éven keresztül, amikor is egy athéni politikus végre össze nem gyűjtötte őket.
Talán nem is gondolnánk, hogy egy ókori rabszolga tanulságos fabuláinak gyűjteménye milyen üdítő és hasznos olvasmány lehet a mai üzleti életben is!
A kis „egypercesekből” álló könyvecskében számos vezetési kihívás terítékre kerül; a tárgyalás, a munkaerő-felvétel és elbocsátás, a beszerzés, a marketing, a cégvezetés és a gazdálkodás területéről. Hogy mi az, amitől ez a gyűjtemény ilyen frappánsan összeköti a múlt világát a jelen kihívásaival? Az örök emberi dilemmáktól, a jó és rossz harcától és a megtagadhatatlan erkölcsi tanulságoktól – azaz az üzleti életben is megkerülhetetlen etikus magatartás hangsúlyozásától!
A könyv érdekessége, hogy sikeres üzletemberek és közszereplők kommentárjai egészítik ki a tanulságokat; megszólal köztük Bill Gates, Colin Powell és Oprah Winfrey is.
Évszázados bölcsességek – gyorsan megemészthető formában. Egy repülőút folyamán mulattató útitárs, egy anekdotázós, figyelemfelkeltő prezentáció-kezdésre készülve pedig egyenesen nélkülözhetetlen gondolatindító!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése