Workshop portfoliom

Workshop portfoliom

2 NAPOS WORKSHOPOK:

VÁLLALATI WORKSHOPJAIM, COACHING TÁMOGATÁSSAL:

- PÉNZÜGYEKRŐL NEM PÉNZÜGYESEKNEK TRÉNING

A pénzügyi alapfogalmak ismerete és értelmezése alapvető kompetenciává vált. Mit jelent a fedezet, milyen elemei vannak az önköltség-számításnak, mire figyeljünk a költséghelyi büdzsé felépítésekor?

- EMBERKÖZPONTÚ LEAN MENEDZSMENT BEVEZETÉSE ÉS TÁMOGATÁSA

A lean nemcsak költség-racionalizálási módszer, hanem egy emberközpontú filozófia, amely megnyitja a lehetőséget a problémák gyökér-okainak és a kreatív folyamatfejlesztési megoldások feltárásának.

- ÉRTÉKALAPÚ VEZETÉS, SZEMÉLYES ÉS SZERVEZETI ÉRTÉKEK ÖSSZEHANGOLÁSA

Miképp lehet a szervezetek által deklarált értékeket összhangba hozni a személyes értékrendünkkel, hogy a mindennapokban is szívvel-lélekkel képviselni tudjuk azokat, és tudatosan felismerjük a "gap"-eket?

- BEVONZANI, MOTIVÁLNI, MEGTARTANI – X,Y,Z GENERÁCIÓK A VEZETÉSBEN

Mitől válik vonzóvá egy munkahely a különbözően szocializálódott, eltérő generációk számára? Ismertető előadás és interaktív workshop az interkulturális együttműködés feljesztésére.

- STRESSZKEZELÉS ÉS REZILIENCIA A VÁLTOZÁSOK VIHARÁBAN

A kialakult és megszokott üzleti modellek folyamatos megkérdőjelezése a termékfejlesztési ciklus felgyorsulásával folyamatos nyomás alá került. Hogyan válik kezelhetővé a változásokkal járó stressz?

- BIZALOM ÉS KONSTRUKTÍV EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE AZ EREDMÉNYESSÉGÉRT

Hogyan válik a szervezeti bizalom növelése a konstruktív, nyílt viták, és ezáltal az elkötelezettség és a következetesség kultúrájának megteremtésével az eredményesség eszközévé?

- ASSZERTÍV KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉS NEHÉZ HELYZETEKBEN

Hogyan lehet határozottan képviselni a véleményünket és kiállni önmagunkért, anélkül, hogy másokat megbántanánk? Az értő figyelem, és hogyan járul hozzá a ki nem mondott gondolatok megértéséhez?

(ÓRADÍJ: 25.000 Ft, NAPIDÍJ: 200.000 Ft)

2017. 03. 24.

Patrick Lencioni: Az ideális csapatjátékos

Ismét egy zseniális alapköny, amelyet igyekszem minél több vezető kezébe adni a coaching-munkám során.

A könyv ajánlója a Libri oldalán a következő:


"Az üzleti életben elengedhetetlenül fontos, hogy hatékonyan tudjunk együttműködni másokkal. Épp ezért lényeges, hogy a vezetők ne csak felismerjék, hanem kineveljék az ideális csapatjátékosokat, és megfelelően kiaknázzák erősségeiket. Azok a munkatársak pedig, akiket alázat, lelkesedés és jó emberismeret jellemez, értékesebb és piacképesebb munkaerővé válnak.
Patrick Lencioni ismét egy szórakoztató esettanulmánnyal mutatja be, miként érvényesíthetjük a csapatmunkához szükséges három legfontosabb tulajdonságot munkahelyünkön és életünk más területein.  Az ezek felismeréséhez és fejlesztéséhez kidolgozott modellje praktikus segítséget kínál vezetőknek, HR-szakembereknek és csapattagoknak egyaránt.


Az esettanulmány:

Jeff Shanley átveszi nagybátyjától a családi építőipari vállalkozás vezetését. Hamar rádöbben, hogy a cég történetének eddigi  legnagyobb feladata a dinamikus létszámbővítés úgy, hogy a csapatmunkára épülő szervezeti kultúra alapértékeit folyamatosan szem előtt tartsák. Ennek érdekében olykor azt kockáztatja, hogy a meglévő emberei közül elveszít olyan tehetséges alkalmazottakat is, akik nem képesek csapatban dolgozni. Meg kell továbbá győznie temperamentumos operatív igazgatóját, hogy a rövid távú, sürgető problémák miatt semmiképpen ne adjanak alább a cég toborzási követelményeiből."

A modell: 


Az ideális csapatjátékos definíciója három talpkövön nyugszik: 
  • ALÁZAT
  • ELKÖTELEZETTSÉG
  • LELKESEDÉS

E három dolognak együttesen kell jelen lennie a csapat valamennyi tagjában ahhoz, hogy a kihívások közepette megsokszorozzák az együttműködéssel megteremthető szinergikus energiákat.

Akiből a lelkesedés és az emberközpontúság hiányzik, az bármilyen alázattal is viszonyul a pozíciójához, nem tud hatékony kapcsolatot kialakítani a kollégákkal és elszigetelődik.
Akiből az alázat és az emberismeret hiányzik, az olyanná válhat, mint egy buldózer - és az olyan szervezetekben, ahol csak a teljesítmény számít, a buldózerek hosszú időn át boldogulhatnak, miközben szétverik a csapatmunkát és elriasztják a legjobb embereket.
Akiből a lelkesedés és az alázat hiányzik, szintén látszólag sikeres lehet a szervezetekben. Ő a sármőr, aki magával ragadó és kedves ember, és bár a teljesítményhez nemigen járul hozzá, sokáig megtűrik a szervezetben.

Ez a fenti pár példa csak kiragadott ízelítő abból, hányféle módon bizonyítja a modell helytálló voltát a könyv.